Predstavitev

Klub PLESNI VAL je bil ustanovljen leta 1993. Sprva majhen plesni klub se skozi leta kvalitetnega in predanega dela z mladimi plesalci postal eden večjih plesnih klubov, poznan tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Že od samega začetka smo člani Plesne zveze Slovenije in vseh pomembnejših svetovnih plesnih organizacij. Klub deluje na dveh področjih – na področju vrhunskega tekmovalnega plesa in pa plesne rekreacije.

Tekmovalni del kluba za otroke in mlade

Tekmovalni del kluba je namenjen delu z mladimi športnimi plesalci, tako na področju Sekcije za standardne in latinsko-ameriške plese, kot tudi Sekcije modernih tekmovalnih plesov (MTP) v okviru Plesne zveze Slovenije, pod okriljem katere se naši plesalci udeležujejo uradnih in mednarodno priznanih plesnih tekmovanj najvišjega ranga.

Ko plesalci naše plesne šole pridobijo dovolj plesnega znanja in se odločijo za ples tudi kot šport, se nam pridružijo v plesnem klubu, pod pokriljem katerega nadaljujejo z še intenzivnejšimi plesnimi treningi, ki so namenjeno nadaljnjemu razvoju plesalcev v smeri tekmovalnega plesa. V klubu celo leto potekajo redni in dodatni treningi standardnih, latinsko-ameriških plesov in modernih tekmovalnih plesov (v street in art disciplinah – hip hop-u, street show-u, show dance-u, discu, jazz-u…) pod vodstvom naše trenerske ekipe, ki je strokovno usposobljena (licence ZPVUT in PZS) in ob asistenci naših najboljših plesalcev. Za naše člane vsako leto organiziramo tudi različne plesne delavnice in intenzivne plesne priprave, na katere povabimo najbolj zveneča >plesna< imena – vrhunske plesalce in koreografe, ki tako k nam prinesejo najaktualnejše novosti in našim plesalcem predstavijo različne stile…Tako so se nam v preteklih letih na delavnicah pridružili Željko Božič, Anže Škrube, Monika Veselčič, Matic Zadravec, Fiona Johnson, Lil ´Phil in mnogi drugi…  Že od samega začetka so naši plesalci vsako leto udeleženci tekmovanj najvišjega nivoja, tudi Državnih prvenstev, kjer dosegajo odlične rezultate in so velikokrat že bili nosilci medalj in naslovov državnih prvakov. Prav tako smo že več let zapored člani slovenske plesne reprezentance, ki zastopa Slovenijo na evropskih in svetovnih prvenstvih pod okriljem I.D.O., udeležujemo pa se tudi vseh pomembnejših plesnih festivalov doma in v tujini.

Klub se po najboljših močeh trudi svojim članom zagotoviti najboljše pogoje za razvoj v vrhunske plesalce in kontinuirano držati najvišji nivo kvalitete , hkrati pa omogočiti ukvarjanje s plesom vsem, ki si to želijo. Delujemo na principu neprofitne organizacije in večino svojih sredstev namenjamo vzgoji in razvoju novih generacij celjskih plesalcev. Lahko se pohvalimo, da sredstva, ki jih pridobimo s strani sponzorjev, oziroma kot plačilo za nastope naših plesalcev vsakič znova vložimo nazaj v plesalce – za nakupe kostumov, plačila treningov in stroškov potovanj… Član kluba lahko postane vsakdo, ki se želi s plesom resno ukvarjati tako, da izpolni pristopno izjavo v prostorih naše plesne šole, se seznani s pravili in poravna letno klubsko članarino v znesku 30,00eu. Tako dobi pravico do udeležbe na vseh aktivnostih kluba in plačila treningov po klubski tarifi, ki je sofinancirana s strani kluba in je neprimerljivo nižja od rednih ekonomskih cen treningov.

Rekreativni del kluba za odrasle

V naše plesnem klubu pa z veseljem poskrbimo tudi za ljubitelje rekreativnega plesa. Tako lahko člani kluba postanejo tudi naši tečajniki, ki so obiskovali plesne tečaje družabnega plesa za odrasle in so uspešno zaključili vse stopnje. Po koncu tečajniške oblike učenja plesa se z našimi plesalci in plesalkami dobivamo v klubski stopnji v izbranem terminu in nadaljujemo z rednimi plesnimi vajami 1x tedensko, kjer dajemo še večji poudarek medsebojnemu druženju, zabavi in kvalitetnemu rekreativnemu preživljanju prostega časa. Seveda pa ne pozabimo tudi na nadgrajevanje našega plesnega znanja. Že obstoječe plese kombinacije obogatimo z novimo plesnimi figurami, več časa pa porabimo tudi za preplesavanje in tehnično in stilsko izpopolnjevanje plesa.

Naša vizitka:

ŠKD Klub PLESNI VAL Celje

Ulica frankolovskih žrtev 3, 3000 Celje

D.Š.41855949

Tel. 03 54 84 260 E-pošta:info@plesnival.si