Show dance & jazz

Show dance je plesa zvrst, kjer se prepletajo elementi klasičnega in jazz baleta in sodobnih plesnih tehnik. Je plesna osnova vsakega pravega plesalca. Show dance nam ponuja širok spekter plesnih stilov, tehnik in glasbe. Ne omejije nas le na en stil in dopušča več plesne ustvarjalnosti – s pomočjo scene, kostuma in rekvizitov. Temelji na sodobnejši glasbi, ki omogoča širok izbor koreografskih idej in elementov. Vsi ti stili se povežejo v zanimive koreografije, ki skozi ples pripovedujejo svojo zgodbo.

Jazz pa je tehnično najbolj zahtevna plesna zvrst in gibalna osnova za vsakega plesalca. Posebnost jazza je v raznolikosti in moči plesne izraznosti. Izhaja iz osnov baletne in nekaterih drugih tehnik, vse bolj pa se prepleta z elementi modernih plesov. V jazz korakih boste uživali ob raznoliki glasbi, od lirično umirjene do hip hopa in najnovejših pop uspešnic. Je osnova vsaki plesni tehniki in velja za zvrst kjer se z lahkoto mešajo različni plesni ritmi.

Na osnovi jazz baleta in show dance-a temelji večina popularnih koreografij (tv, glasbeni spoti). Plesalec tukaj razvija celostno plesno osnovo, kar predstavlja odlično podlago ostalim plesnim zvrstem. Na treningih bomo osvojili nove plesne tehnike in z atraktivnimi koreografijami izpopolnjevali svoje plesno znanje. Vedno več mladih se zaradi velike pestrosti plesnih stilov, tehnik in glasbe odloča ravno za show dance in jazz balet.

Treningi so sestavljeni iz ogrevanja, diagonal, tehničnega dela in koreografij, način dela in koreografije pa so prilagojene starosti plesalcev.

Če ste začetniki ali si želite razširiti in nadgraditi svoje plesno znanje, nastopati in tekmovati, vas bomo v Plesnem valu popeljali od začetnih do najzahtevnejših plesnih korakov.

Cena:

Dvakrat tedensko: 55,00€ – en mesec (8 vaj), 100,00€ – dva meseca (16 vaj), 370,00€ – letna karta