Hip hop & show dance

Ko vaši otroci dopolnijo 6. leto in prestopijo šolski prag, jih povabimo v naše plesne programe, kjer se s plesom lahko začnejo ukvarjati še bolj intenzivno in pričnejo s treningi dvakrat tedensko. Izbirajo lahko med programoma HIP HOP ali SHOW DANCE. Dovolite, da vam jih na kratko predstavimo.

 

Hip hop je ’IN’. Je svetovni trend in trenutno najbolj zanimiva in popularna plesna zvrst, ki že dolgo ni več samo ples – s svojim prepoznavnim stilom je postal način življenja mladih… Kultura hip hop-a mlade spremlja vsepovsod – v šoli, na ulici, v klubih…in del le-te je tudi ples. Celoletni program hip hop-a in street-a je namenjen vsem ljubiteljem tega zanimivega in energičnega plesa. Najnovejših plesnih trikov in gibov se boste naučili v ritmih hip hop, rap in R`n`B glasbe in jih povezali v atraktivne koreografije, ki jim dodamo tudi elemente drugih uličnih plesnih stilov – street jazz-a, poppinga, electic-a, break-a… Na treningih bomo sestavljali koreografije na glasbo iz videospotov trenutno najbolj popularnih izvajalcev in številnih zvezdnikov te zvrsti, ki zapovedujejo nove trende (Usher, Justin Timberlake, Beyonce, Rihanna,…) V hip hop-u prevladuje trend gibanja pri katerem je značilno spreminjanje besede v gib, ko plesalci s telesom in gibom prikazujejo besedilo glasbe. Trening in zahtevnost koreografije je prilagojena starosti in predznanju plesalcev.

Show dance je plesa zvrst, kjer se prepletajo elementi klasičnega in jazz baleta in sodobnih plesnih tehnik. Je plesna osnova vsakega pravega plesalca. Show dance nam ponuja širok spekter plesnih stilov, tehnik in glasbe. Ne omejije nas le na en stil in dopušča več plesne ustvarjalnosti – s pomočjo scene, kostuma in rekvizitov. Temelji na sodobnejši glasbi, ki omogoča širok izbor koreografskih idej in elementov. Vsi ti stili se povežejo v zanimive koreografije, ki skozi ples pripovedujejo svojo zgodbo. Na osnovi jazz baleta in show dance-a temelji večina popularnih koreografij (tv, glasbeni spoti). Plesalec tukaj razvija celostno plesno osnovo, kar predstavlja odlično podlago ostalim plesnim zvrstem. Na treningih bomo osvojili nove plesne tehnike in z atraktivnimi koreografijami izpopolnjevali svoje plesno znanje. Vedno več mladih se zaradi velike pestrosti plesnih stilov, tehnik in glasbe odloča ravno za show dance in jazz balet. Treningi so sestavljeni iz ogrevanja, diagonal, tehničnega dela in koreografij, način dela in koreografije pa so prilagojene starosti plesalcev.

 

Naše skupine so po starosti plesalcev razdeljene v pionirske (7-10 let), mladinske (11-14 let) in članske (15+let), po predznanju pa v začetne, nadaljevalne in tekmovalne.  Že na začetku treniramo 2x tedensko po uro ali uro in pol.

Cena:

Dvakrat tedensko: 55,00€ – en mesec (8 vaj), 100,00€ – dva meseca (16 vaj), 370,00€ – letna karta